Av Jan Westh, English Translation

Den 8 mars 2022 publicerade, Congressional Research Service, en omfattande rapport angÄende USAŽs krig och militÀra interventioner runtom i vÀrlden frÄn 1798 fram till vÄr tid. Den pÄvisade att under tiden efter 1991 fram till nu sÄ kan man notera 251 militÀra interventioner dÀr den övervÀldigande majoriteten utgörs av illegal vÄldsutövning frÄn USAŽs sida.

Den globala krigsaktiviteten ökade alltsĂ„ markant nĂ€r ”försvarsorganisationen” NATO etablerats som USAÂŽs vargflock. Om det pĂ„gĂ„ende kriget mot Ryssland i Ukraina finns med i upprĂ€kningen framgĂ„r inte av rapporten. Alla dessa krig och interventioner har kostat mĂ„nga mĂ€nniskor livet. Professor James Lucas har efter flera Ă„rs forskningar kommit fram till att USAÂŽs krig efter Andra VĂ€rldskriget kostat ca; 25 miljoner mĂ€nniskor livet – tillkommer sĂ„ ödelĂ€ggelser av hus och natur till ofattbara vĂ€rden. Men eftersom det Ă€r USA som med hjĂ€lp av övriga NATO-stater orsakat detta sĂ„ Ă€r det inte intressant för massmedia att informera om detta, dĂ€rför har vi ingenting hört om mordiskheten. Det Ă€r endast om den rysska björnen upptrĂ€tt lite burdust som massmedia lĂ„ter hysterin ta överhanden.Congressional Research Service Ă€r en amerikansk statlig institution som sammanstĂ€ller information pĂ„ uppdrag av kongressen. Det aktuella dokumentet bĂ€r titeln; ”Instances of Use of United States Armed Forces Abroad, 1798 – 2022.”

MÄlen för USAŽs aggressivitet finns överallt pÄ jorden men Afrika och Latinamerika Àr överrepresenterade och militÀra interventioner kan omfatta Àven lÀn och regioner. Allt detta för att upprÀtthÄlla USAŽs hegemoni, vÀrldsherravÀlde. Den ambitionen har efter Sovjetunionens fall blivit alltmer hysteriskt och gastkramande.

Det Ă€r mot den bakgrunden som kriget mot Ryssland med Ukraina som utvald krigsskĂ„deplats skall ses. En av USAÂŽs frĂ€msta företrĂ€dare, Carl Gershman, kunde kort tid efter USAÂŽs statskupp i Ukrains utropa, ”Ukraina som den största trofen och ett viktigt steg pĂ„ vĂ€gen att störta Putin.”

Hela kriget hade kunnat undvikas med lite samarbetsvilja. Rysslands krav inför ev. fredsförhandlingar var överkomliga. ”Ni erkĂ€nner vĂ„r rĂ€tt till Krim, (som Ukraina aldrig har haft legal rĂ€tt till), och vi lever gemensamt upp till Minsk II-avtalet och hĂ„ller NATO utanför,” DĂ„ hade kanonerna aldrig fĂ„tt en chans att stĂ€mma upp marchen till helvetet. Men det tycks stĂ€mma vad fredsforskaren professor, Johan Galtung gett uttryck för;

”The conflicts could have been solved with a little patience and creativity, but NATO does not want solutions. It use conflicts as rawmaterial it can process into interventions to tell the world that it is the strongest in military terms.”

I rapporten frÄn Congressional Research Service pÄvisas att sedan 1991 har USA gestaltat 251 krig och militÀra interventioner. Krigsförklaringar har man endast avgivit för fem separata krig. De andra har tydligen skötts utanför Kongressens dörrar. Hur mÄnga krig och krigsÀventyr Àr Ryssland skyldig till för samma period? Du kan i varje fall rÀkna dem pÄ ena handens fingrar.

År 1939 kunde USAÂŽs ambassadör i London, Josef Kennedy, profetiskt uttala orden: Krigen kommer att fortsĂ€tta sĂ„ lĂ€nge som makten finns i Washington. Och det Ă€r i Washington som NATOÂŽs makt Ă€r centrerad, och detsamma gĂ€ller EU.

Trots detta har den vĂ€sterlĂ€ndska mediaindustrin lyckats framstĂ€lla Ryssland som aggressiv och opĂ„litlig, och USA som en garant för fred och demokrati. FörutsĂ€ttningen för en sĂ„dan demonisk omstöpning Ă€r en diktatoriskt styrd medie-apparat samt en befolkning vars historiekunskap Ă€r pĂ„ stĂ€ndig nedgĂ„ng och idag nĂ€stan obefintlig. Syriens president al-Assad uttryckte den sĂ„ hĂ€r: VĂ€sterlĂ€ndska politikers historiekunskap strĂ€cker sig normalt endast en vecka tillbaka i tiden.” VĂ€sterlandet befinner sig tyvĂ€rr dĂ€r, till glĂ€dje för krigsivrarna.


Mer om US/NATOÂŽs politik finner du i boken NATO – ett monster pĂ„ katastrofkurs“.  ©2022 Jan Westh, Historisktkorrekt.se

SOURCEHistorisktkorrekt.se

ATTENTION READERS

We See The World From All Sides and Want YOU To Be Fully Informed
In fact, intentional disinformation is a disgraceful scourge in media today. So to assuage any possible errant incorrect information posted herein, we strongly encourage you to seek corroboration from other non-VT sources before forming an educated opinion.

About VT - Policies & Disclosures - Comment Policy
Due to the nature of uncensored content posted by VT's fully independent international writers, VT cannot guarantee absolute validity. All content is owned by the author exclusively. Expressed opinions are NOT necessarily the views of VT, other authors, affiliates, advertisers, sponsors, partners, or technicians. Some content may be satirical in nature. All images are the full responsibility of the article author and NOT VT.